Меню Закрыть

Як навчитися малювати

Як навчитися малювати

Як навчитися малювати на папері?

Багатьох новачків лякає перший білий лист. Не женіться за ідеальним результатом. Просто візьміть альбом і пориньте у захоплюючий процес. Якщо складно вигадати композицію в умі, то малюйте з натури. Візьміть приклад картинку в журналі, книзі або предмет у приміщенні. Спочатку нанесіть лінії контуру та лише потім промальовуйте основні деталі.

БЕЗКОШТОВНІ АВТОРСЬКІ ОНЛАЙН УРОКИ МАЛЮВАННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД 3-Х РОКІВ. 🎨 Проект для наших діточок, які не мають змоги зараз відвідувати садочки та гуртки.

На ютюб каналі https://www.youtube.com/user/masipunchik щодня об ‼️11:30 виходять уроки малювання рідною та англійською мовами. Цікаві теми уроків. Максимально стилізовані зображення, що робить малювання легким і цікавим.

Як навчитися малювати у зошиті?

Зошит — широке поле для діяльності любителя помалювати. Малювати по клітинках у стилі піксель арт дуже просто. Зображення створюється ручкою або олівцем. Для прикладу композицій використовуйте графічні диктанти. Переходьте від більш простих малюнків до складніших.

Як навчитися малювати на полотні?

Зазвичай полотно використовується для малювання олійними фарбами. Для того щоб намалювати щось на полотні, купіть лляний або бавовняний матеріал. Його необхідно закріпити на підрамнику. Можна використовувати більш дешевий варіант — полотно, натягнуте на картон. Він зручний при перевезенні та відрізняється маленькими розмірами.

Перед початком роботи покрийте полотно ґрунтом, щоб фарба не порушувала текстуру матеріалу. Після цього важливо ретельно просушити основу. Потім приступайте до нанесення малюнка. При використанні багатошарової техніки кожен етап роботи покривається спеціальним засобом скріплення фарби.
Для першого разу не купуйте дорогих матеріалів. Раптом ви закинете це заняття через якийсь час. Робота з олійними фарбами на полотні вимагатиме від вас часу та терпіння.

Чим малювати?

Перед початком малювання вам необхідно запастись якісною основою картини (папером, полотном) та інструментом для малювання. Про найпопулярніші техніки і навіть поради, як створити перший малюнок, читайте далі.

Як малювати фарбами?

Як фарби частіше використовують акварельні. Дитячі «медові» позиції не беріть. Купуйте будь-які професійні, не обов’язково найдорожчі. Головне, щоб існуюча палітра вам сподобалася. Папір вибирайте акварельний, він щільніший за звичайний і не деформується від води.

Для новачка вистачить дві кисті з шерсті білки: тонка №2-3 та товста №7-8. Спробуйте намалювати квітку. Підберіть кольори. За допомогою олівця нанесіть контур на папір. Зафарбуйте основне тло, після висихання приступіть до малювання квітки.

Покрийте його напівпрозорою фарбою, після висихання промалюйте темнішою палітрою. Далі розставте акценти на картині щільнішими мазками для надання обсягу. Малюнок готовий.

Як навчитися малювати олівцем?

Олівець — оптимальний варіант для новачків. Знадобиться сам інструмент та папір. Спробуйте намалювати місто. Для початку намітте силуети головних хмарочосів. Промалюйте вікна та панелі. Висоти поверхів не повинні відрізнятися за розміром, слідкуйте за цим. Ушляхетніть територію деревами і робота завершена.